Ingefærcupcakes

IMG_0007

Nå som bloggen omsider er på beina igjen, måtte det feires med bakst! Har lenge villet prøve ingefærcupcakesene i første Hummingbirdboken, og bestemte meg for å prøve dem. Men et par ting i oppskriften skurret litt(ekstrem mengde sukker og kandisert ingefær blant annet), så jeg brukte litt fornuft og endret dem litt. Og det var nok ganske greit, for min kjære mente de var rikelig søt sånn som de endte opp.

 

For 12 cupcakes brukte jeg:

120 g hvetemel

100 g sukker

1 ts vaniljesukker

1,5 ts bakepulver

0,5 ts kanel

0,25 ts allehånde

40 g normalsaltet smør(helst romtemperert)

1,2 dl helmelk

1 egg

5 kuler med kandisert ingefær på glass, hakket(jeg slang med noen ss av sirupen de lå i også)

Ha mel, sukker, vaniljesukker, bakepulver, krydder og smør i kjøkkenmaskin og visp til det er sandaktig. Tilsett melken sakte, og bland inn egget. Til slutt rører du inn ingefæren(og sirupen om du vil, men de blir søte nok uten ;) ).

Jeg syns det er enklest å fordele røren i formene ved å bruke litermål og skje. Fordel røren i 12 former, helst plassert i muffinsbrett, de blir omtrentlig 2/3 full. Stek på 170 grader i 20-25 min, til de er lett gylne, og ingenting sitter igjen på en kakepinne.

IMG_0008

En liten notis om glasuren. Om du ikke er så amerikansk av deg, kan du nok med hell holde deg til halve denne oppskriften. Hønene mine fikk en god dæsj, og vi hadde rikelig mengde på kakene.

Ønsker du glasur på, lager du den som følger:

Ca 40 g fersk ingefær

1 dl helmelk

400 g melis

125 g smør

Revet skall av 1 sitron(ta evt vare på litt av det til pynt)

 

Skjær opp en bit skrelt fersk ingefær i skiver, min bit var ca 40 gram, og legg den i en beholder sammen med melken. La ligge hvertfall en time, gjerne lenger om du kan.

Bland melis, smør og sitronskall i kjøkkenmaskinen og kjør til alt er godt blandet. Sil melken, og ha den i mens maskinen går. Sett maskinen på rask hastighet og la kjøre i ca fem minutter. Da skal den være fluffy og fin. Stryk den på kakene med en skje eller slikkepott, og strø gjerne litt sitronskall over som pynt.

 

Til slutt legger jeg ved et bilde av hønsegårdens regjerende hane, australorpsen Magneto(mest til deg, tante Torill ;) )
IMG_0012

Comments

Leave a comment