Fantastisk gulrotkake

redIMG_0027

Igår hadde vi treårsdagsfeiring i heimen. Jubilanten selv ville ikke ta stilling til hvilke kaker vi skulle lage, han lukket bøkene bestemt og ba meg tegne en gravemaskin. Jaja, da bestemte jeg bare selv, da. Så da ble det gulrotkake og sjokolademuffins. Gulrotkaken ble utformet som en parkeringsplass med sjokoladebiler i folie fra nille. Innimellom var det også tre plastfly med lys i. Klarte ikke forevige den før den ble oppkuttet, men har et stykke til dere.

Må si meg ganske fornøyd med ideen om bilene, jubilanten selv syns det var kjempestas.

For å lage en liten langpannekake brukte jeg:

450 g skrelte og revne gulrøtter

2 klumper syltet ingefær, finrevet(sånn i sirup, ikke sushistyle)

80 ml buttermilk(h-melk med en liten dæsj eplecidereddik brukes her i huset)

3 egg

3,5 dl solsikkeolje

320 g brunt sukker

100 g hvitt sukker

500 g hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts natron

1 ts salt

1 ts kanel

100 g grovhakkede valnøtter

 

Krem:

100 g usaltet smør(romtemperert)

600 g melis

250 g kremost

 

Jeg brukte kenwooden med grinden/k-kroken. Miks sammen gulrøttene, ingefæren, melken, eggene, oljen og sukkeret til det er godt blandet.

Sikt sammen alt det tørre, og bland dette sakte inn i gulrotblandingen, litt og litt mens du blander innimellom. Skrap godt ned fra sidene innimellom. Rør inn valnøttene til slutt.

Ha røren i langpanne(liten langpanne om du ønsker noen lunde høy kake) dekket med bakepapir. Stek ved 180 grader i en halvtime, og sjekk med kakepinne om den er klar. Er det deig på pinnen, lar du den stå lenger. Nå kommer sannheten frem. Jeg så ikke på klokken da jeg satte den inni, så jeg vet ikke hvor lenge den stekte ;)

Men det var litt lenger enn en halvtime tror jeg.

 

Avkjøl kaken helt.

For å lage kremen blander du først smør og melis til det er blandet, men fremdeles melete i konsistens. Ha i kremosten, skru opp farten på maskinen og kjør til kremen er luftig og fin. Bre utover kaken. Pynt gjerne med å lage mønster med gaffel i glasuren, eller gjør som jeg, og pynt med godteri.

 

 

Ellers har vi fått fuglebarn i hus. To store kyllinger(brahma) og 12 vaktelkyllinger. Søte eller??redIMG_0013 redIMG_0007

 

Jeg har også prøvd meg på cakepops. For fremgang her går du rett til cakepopsdronningen selv, Bakerella.  Jeg har tatt noen snarveier, og brukte enkelt og greit hvit sjokolade til å dyppe dem i. Tegnet ansikt med svart konditorfarge(wilton gele), og en gul sukkerperle til nese. Sløyfen ved øret er lagd av to små strøsselhjerter.

red2013-03-15 13

red2013-03-15 12

Comments

Leave a comment