Myke sjokoladekjeks

IMG_0020

 

Gårsdagens bakst ble sjokoladekjeks. Sånn kan det gå når man savner kaffemat. Og for å lure meg selv til å tro at de er sunne, puttet jeg litt mandler oppi. Kjempelurt, det ble nesten helsekost med en gang! ;)

Jeg fikk 27 kjeks, og jeg brukte:

100 g romtemperert smør, normalsaltet

100 g brunt sukker

50 g vanlig sukker

2 ts vaniljesukker

1 egg

150 g hvetemel

2 ts maisenna

1 ts bakepulver

30 g grovhakkede mandler

100 g grovhakket dronningsjokolade

IMG_0023

Sett ovnen på 175 c.

Visp smør og alle tre sukkertypene luftig. Miks inn egget.

Bland sammen mel, maisenna og bakepulver, og rør dette inn i smørmiksen. Rør inn mandler og sjokolade til slutt. Fordel med spiseskje på bakepapirkledde brett, ikke altfor tett da de flyter litt utover. Jeg laget dem litt mindre enn valnøtter. Stek i ca 8-10 minutter, følg godt med mot slutten. De skal bli gyllenbrun helt nede ved brettet, men ikke over hele kjeksen.

IMG_0021

 

Siden våren nærmer seg, har jeg nå plantet første runde med frø. Hovedsaklig tomater, og bittelitt chilli og blomster. Skal ikke gå i samme felle som ifjor, da jeg satte dem ut litt for tidlig, og ble tatt på sengen av en siste frostperiode. Nå skal de få stå inne så lenge de ønsker det!

IMG_0003Ellers var jeg på mitt første møte i Hordaland hobbyfjærfeklubb igår. Kjempekoselig, med masse trivelige mennesker(og noen få fugler). Dagens rase var vaktel, noe som passet helt utmerket da jeg skulle ha med meg rugeegg fra vaktel hjem fra møtet. Kjøpte 24 egg, og fikk med en tolvpakning ekstra. Kjempeservice!

IMG_0012

 

 

 

Comments

Leave a comment