Hjemmelaget Baileys

Jada, jeg lever ;)

Og jeg har laget Baileys!

IMG_0509

IMG_0505

 

Og jeg har også laget julekurver. Vi hadde juleverksted for noen venner med barna, og først etter de var gått, fant jeg “talentet mitt”(les: google). Satt og koste meg med glanspapir og saks foran tv’en. Og siden vi likevel var innom fuglekapittelet, her er to av de søte fjærkledde. De er ute i omtrent 20 sekunder av gangen, før de suser inn igjen i varmen. Barskinger!

IMG_0501

 

 

 

 

HART OF DIXIE

 

Ellers vil jeg bare få anbefale min favorittserie for øyeblikket. Den handler om legen og New Yorkeren Zoe Hart, som arver en legepraksis i Bluebell, Alabama. Trailer her: http://www.youtube.com/watch?v=6P8FguMijIg

Min kjære far, om du leser dette. Dette er ikke en serie for deg. Det er en skikkelig jenteserie. Ikke gjør meg arveløs for å ha lurt deg til å se jenteserier, vær så snill……. ;)

 

And now, the liquor.

IMG_0515

Jeg laget baileysen i en blender, og den ble ganske full. Endte opp med ca 1,2 liter ferdig vare.

Jeg brukte:

3,5 dl Jameson Whiskey

2,5 dl kremfløte

4 dl søtet kondensert melk, fås kjøpt i dagligvarebutikker med godt utvalg, eller asiabutikker

1 ts pulverkaffe

2 ss sjokoladesaus

frøene fra en halv vaniljestang

 

Bland alt i en blender, og kjør til en jevn masse. Smak til, tilsett eventuelt mer pulverkaffe eller sjokoladesaus.

Ha over på rene flasker. Holder opp til to måneder i kjøleskap, men bør ristes godt før servering.

Herlig! Kjempefyldig og deilig, skal definitivt nytes i julen. Fungerer også utmerket som gave.

IMG_0513

 

 

 
 

Comments

3 Comments

 1. Maia Says:

  Bah! Nå fikk min sultne frokostmage veldig lyst på pannekaker! Men jeg tror det blir den vanlige havregrøten:P Kjapt er stikkordet i dag. I morgen derimot! Da tror jeg det må være pannekaker på menyen. Søndag er søndag;)Og mens vi

 2. Maia Says:

  Hm… Der kom jeg borti submit. Det jeg skulle si var: Mens vi snakker om pannekaker! Yngve og jeg lagde squashpannekaker her om dagen. Det var dødsgodt! Anbefales:)

 3. admin Says:

  Hmm… Min ikke så sultne frokostmage spiser hvertfall ikke på rester fra gårdsdagens godteri :D Men trooor det blir noe med egg til skikkelig frokost, frøkenene mine verper mer enn vi har spist de siste ukene.
  Squashpannekaker hørtes kult ut!

Leave a comment