Archive for the ‘Pannekaker’ Category

Fullkorns “amerikapannekaker”

Dette er litt tykkere pannekaker, bakt med Fibra fullkornsmel.

Men det kommer etter en oppdatering om “valpen”. Er det uinteressant, bare hopper du ned til under bildene av ham.

Han har, som mange av dere vet, vært litt ute av form i det siste, og vi mistenkte hårsekkmidd eller skabb. Første gang hos dyrlegen fant hun ingenting på skrapeprøvene, men satte ham på en universalbehandling mot parasitter og snyltere. Etter kuren var ferdig, virket han ikke så mye bedre, og kvelden før vi skulle tilbake til dyrlegen, var han skikkelig stiv i bakkroppen. Han drakk og tisset også uvanlig mye. Fryktet hofteleddsdysplasi, nyresvikt, cushings og alle mulige andre sykdommer jeg fant på nettet, og sov på sofaen sammen med ham til vi skulle reise(bruker Stord Dyreklinikk). Da vi kom dit, ble han sjekket grundig, og de fant ut at han var mer øm i bakre del av ryggen enn selve bakbeina.

Etter sjekk av urinprøve, dopet de ham ned og tok bilder av bakbeina og ryggen. De tok også blodprøve og enda flere skrapeprøver. Alt så fint ut, sett vekk fra noen betente hårsekker.

Han ble satt på en lang antibiotikakur med huden som hovedmål, og en lang kortisonkur for ryggen, og nå ser det ut som det hjelper. Han har fått tilbake glansen i pelsen, og er ikke så stiv lenger. Han har, etter nesten en uke med forbud, fått lov til å gå på tur igjen, og virker mer tilfreds enn noen sinne. Så nå krysses fingrene for at problemet blir tatt for godt med medisinene, skal tilbake igjen på kontroll om to ukers tid.

 

Tilbake til pannekakene.

De inneholder:

4 dl fullkorns hvetemel(f.eks fibra)

2 ss sukker

1,5 strøkne ss bakepulver

1 ts natron

2 ts kanel

0,5 ts salt

2 dl gresk yoghurt(eller annen naturell yoghurt)

4 ss solsikkeolje

2 egg

3 dl melk pluss mer om nødvendig

 

Bland det tørre sammen. Miks sammen melk, egg, olje og yoghurt, og bland med det tørre. Tilsett mer melk om røren er for tykk. Jeg hadde min røre litt tykkere enn vaffelrøre, og det ble veldig bra.

Bruk en nonstickpanne av et slag, og ha den på medium varme. Ha littegranne solsikkeolje i(smør på med en pensel eller et papir eller noe), og ha i røre etter hvor store pannekaker du vil ha. Stek til oversiden begynner å boble, og undersiden er gyllen. Snu, og stek andre siden gyllen også. Passer veldig godt servert med naturellyoghurt og frukt, eller som guttene her foretrakk, smurt med smør og overdrysset sukker.