Archive for the ‘Kake’ Category

Fantastisk gulrotkake

redIMG_0027

Igår hadde vi treårsdagsfeiring i heimen. Jubilanten selv ville ikke ta stilling til hvilke kaker vi skulle lage, han lukket bøkene bestemt og ba meg tegne en gravemaskin. Jaja, da bestemte jeg bare selv, da. Så da ble det gulrotkake og sjokolademuffins. Gulrotkaken ble utformet som en parkeringsplass med sjokoladebiler i folie fra nille. Innimellom var det også tre plastfly med lys i. Klarte ikke forevige den før den ble oppkuttet, men har et stykke til dere.

Må si meg ganske fornøyd med ideen om bilene, jubilanten selv syns det var kjempestas.

For å lage en liten langpannekake brukte jeg:

450 g skrelte og revne gulrøtter

2 klumper syltet ingefær, finrevet(sånn i sirup, ikke sushistyle)

80 ml buttermilk(h-melk med en liten dæsj eplecidereddik brukes her i huset)

3 egg

3,5 dl solsikkeolje

320 g brunt sukker

100 g hvitt sukker

500 g hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts natron

1 ts salt

1 ts kanel

100 g grovhakkede valnøtter

 

Krem:

100 g usaltet smør(romtemperert)

600 g melis

250 g kremost

 

Jeg brukte kenwooden med grinden/k-kroken. Miks sammen gulrøttene, ingefæren, melken, eggene, oljen og sukkeret til det er godt blandet.

Sikt sammen alt det tørre, og bland dette sakte inn i gulrotblandingen, litt og litt mens du blander innimellom. Skrap godt ned fra sidene innimellom. Rør inn valnøttene til slutt.

Ha røren i langpanne(liten langpanne om du ønsker noen lunde høy kake) dekket med bakepapir. Stek ved 180 grader i en halvtime, og sjekk med kakepinne om den er klar. Er det deig på pinnen, lar du den stå lenger. Nå kommer sannheten frem. Jeg så ikke på klokken da jeg satte den inni, så jeg vet ikke hvor lenge den stekte ;)

Men det var litt lenger enn en halvtime tror jeg.

 

Avkjøl kaken helt.

For å lage kremen blander du først smør og melis til det er blandet, men fremdeles melete i konsistens. Ha i kremosten, skru opp farten på maskinen og kjør til kremen er luftig og fin. Bre utover kaken. Pynt gjerne med å lage mønster med gaffel i glasuren, eller gjør som jeg, og pynt med godteri.

 

 

Ellers har vi fått fuglebarn i hus. To store kyllinger(brahma) og 12 vaktelkyllinger. Søte eller??redIMG_0013 redIMG_0007

 

Jeg har også prøvd meg på cakepops. For fremgang her går du rett til cakepopsdronningen selv, Bakerella.  Jeg har tatt noen snarveier, og brukte enkelt og greit hvit sjokolade til å dyppe dem i. Tegnet ansikt med svart konditorfarge(wilton gele), og en gul sukkerperle til nese. Sløyfen ved øret er lagd av to små strøsselhjerter.

red2013-03-15 13

red2013-03-15 12

Spidermankake til femårsdag!

Hipp hurra, idag er fireåringen her i huset transformert til en femåring! Gratulerer så mye!

Dagen ble feiret først i barnehagen og deretter familieselskap hjemme.

Kaken han ønsket var en spidermankake. Kaken er sjokoladekake, med smørkrem og dekket med sukkerpasta og dekorert med melisglasur.

Ingen oppskrift idag, men kommer sterkt tilbake i løpet av helgen!

God helg:)

Eplekake til mammaen min

Gratulerer til mamma som har slengt seg med i kenwoodklubben, og kjøpt seg kjøkkenmaskin! Denne kaken trenger man riktignok ikke å bruke kjøkkenmaskin, jeg selv bare blander deigingrediensene i et litermål. Kjapt, enkelt og skikkelig godt.

Grunnoppskriften til denne kaken fant jeg i familiekokeboka, men jeg syntes deigen virket litt plain, så jeg tilsatte litt ekstra smak i form av sitronskall, syltet ingefær og kanel.

Jeg brukte:

4-6 norske epler(eller andre av god kvalitet, men hvem kjøper utenlandske epler når det er norske i butikken?), skrelt, kjernefjernet og delt i båter

Deig:

1 dl brunt sukker

1,5 dl sukker

2,5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

100 g smeltet smør

1 egg

valgfritt:

en finhakket bit syltet ingefær på str med en cherrytomat

finrevet skall fra en sitron(godt skrubbet først)

et dryss kanel på toppen

Bland alt det tørre til deigen, sammen med ingefær og sitron om ønskelig.

Bland inn smøret, og deretter egget. Deigen er klissen og rar, men den skal være sånn. Den blir bra etter steking.

 

Ha eplebåtene i en paiform, kakeform eller annen ildfast form. Hell over deigen, og gjør et forsøk på å spre det noen lunde jevnt over eplebåtene. Dryss over litt kanel.

Stek på 175 grader i en halvtime, sjekk om den er ferdig med en kakepinne.

Server gjerne med en god vaniljeis og en kaffekopp.

 

Svampebob!

Hipp hurra for Malin som fyller tolv år idag! Malin har bestilt sjokoladekake som skulle se ut som svampebob, og jeg gjorde et forsøk på det. Jubilanten virket fornøyd, og da er pokker meg jeg også fornøyd :D

Kaken er en langpannekake i to lag, med smørkrem i midten og rundt kaken, deretter dekket med marshmallowfondant.

Jordbærkake og bryllupsfest

Dagens rett er jordbærkake, en bløtekake med vaniljekrem og gode norske jordbær. Men først, en update siden sist!

For det første; vi har finvær! Dette feires akkurat nå med hver sin pc og sprudlende rosévin. Anbefaler vinen til de som liker slikt, men må advare om at den minner mer om brus enn vin.  Og den har skikkelig tøff flaske, som skal beholdes til saftingen.

 

Ellers har vi vært barnevakt for fatterens valp igjen, og funnet ut at hund pluss hund er lik avslappende hjemmemiljø. Da ser det nemlig slik ut!

 

Vi har vært i bryllupsfest til Anette og Rune, vel en mnd på forskudd. De gifter seg i Beograd om en måned, men naturlig nok kan ikke vi alle være med dit, så de arrangerte like greit en heidundrandes fest her hjemme også! Kjempekjekk kveld, og til lykke med den store dagen 10.august!

 

Jeg har fine blomster i verandakassen, og en ubrukelig blomsterpikemodell…

 

Og så, kaken. Denne ble laget til min morfars 77-årsdag.

Den er ganske preget av Sverre Sætres jordbærkake, og man bør ikke klusse for mye med det perfekte, men litt endring må man ha.

Du trenger:

1 sukkerbrødbunn, delt i to

1 dl rørte jordbær(eller til nød skikkelig godt syltetøy)

Jordbær skåret i skiver, nok til å dekke kaken

2 dl mandelflak, ristet på 180 grader i ovnen til de er gylne og pene, ca 8-10 min

Lett vaniljekrem, bestående av

2 plater gelatin

1 vaniljestang

2+1 dl melk

60 g sukker

2 eggeplommer

2 ss maisenna

4 dl kremfløte

 

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.

Splitt vaniljestangen og ha frøene og stangen oppi en liten kjele, sammen med 2 dl melk og sukkeret. Varm til kokepunktet under hyppig omrøring.

Ha den siste dl melk oppi en bolle, sammen med maisennaen. Visp klumpefritt. Ha oppi eggeplommene, og visp det godt sammen. Spe sakte med den varme melken under konstant omrøring.

Ha alt tilbake i kjelen, og kok opp, fremdeles under konstant omrøring. La det koke i et minutt,  til det har tyknet en del.

Klem vannet utav gelatinplatene, og rør dem inn i den varme vaniljekremen. Avkjøl. Rør i ny og ne.

Når kremen er kald, visper du fløten til krem og vender sammen med vaniljekremen.

 

Legg nederste del av sukkerbrødet på et kakefat.

Smør på jordbærsyltetøy og et godt lag vaniljekrem.

Legg på resten av sukkerbrødet forsiktig, og smør vaniljekrem over hele kaken. Spar vaniljekrem til pyntekant.

Dekorer sidene av kaken ved å presse på de skivede mandlene.

Legg skivede jordbær på toppen, og lag en bord med vaniljekrem langs kanten, for å gjemme skjøtet mellom mandler og jordbær.

Er du like lur som jeg burde vært, bløter du en plate gelatin, løser opp i en liiiiten skvett kokende vann, og pensler over jordbærene. Jeg glemte det denne gangen, og det førte til at de så litt tørr og kjip ut. Hva gjør man ikke for estetikken??

Ha en herlig sommer videre :)