Archive for the ‘Pasta’ Category

Minestrone med tortellini

IMG_0061God tirsdag, godtfolk!

Gårsdagens middag var en minestrone, en italienske suppe med masse grønnsaker i. Lokalbutikken har fersk pasta på tilbud denne uken, så da ble det tortellini fylt med spinat og ricotta i suppen, men hvilken som helst pastarester duger.

Til fire personer trenger du:

1 løk, hakket

3 fedd hvitløk, finhakket

1 stilk stangselleri, hakket

2 skiver bacon, hakket

1 gulrot, hakket

2 bokser hakkede tomater

8 dl grønnsakskraft(buljong duger)

1 boks med bønner(vi brukte kidney, da det var det spar hadde. Cannelini hadde passet bedre), skylt og avrent

Pasta etter ønske, vi brukte en pakke tortellini med spinat og ricotta

salt, pepper

parmesan til servering

Stek løk, hvitløk, bacon, selleri og gulrot i litt olje til løken er blank. Tilsett tomatene og grønnsakskraft, og la det stå og småputre en halvtimes tid. Ha i bønner og pasta, og la det stå til pastaen er ferdig. Det tar litt lenger tid enn kokeanvisningen på pastapakken, da det ikke er fosskoking i suppen, mer forsiktig trekking. Smak til med salt og pepper. Server med et parmesandryss og godt brød.

 

IMG_0057

Og på slutten sier Nadia hei. Hun er sjefen i huset hos mamma :) Rareste hunden jeg har møtt, definitivt. Men en mester på å sitte bamse!
IMG_0093

Texmexspaghetti

Idag så jeg det var postet en ny konkurranse på matpratbloggsiden, utfordringen var sunn og spicy hverdagsmat. Det førte til tanken på denne retten, ideen tatt fra et bilde på pinterest, men oppskriften er min egen.

Jeg har brukt marinaden jeg bruker til vanlig kyllingfajitas. Skulle du ønske å jukse, kan du sikkert prøve å bare bruke din vanlige tacokrydderblanding, men jeg ber instendig, prøv marinaden om du har tid.

Nok til 2 store og en liten, og enda litt rester:

3 kyllingfileter i strimler

Marinade(Se lenger ned)

1,5 paprika, gjerne i forskjellige farger, skåret i strimler

1 rødløk skåret i strimler

3 dl kyllingkraft

1 dl fløte

2/3 pakke fullkornsspaghetti

Hakket koriander eller persille

 

Marinade:

Juice av 2 lime

1 dl olivenolje

4 fedd hvitløk, skrelt

1-5 tørkede små chilli, avhengig av dine preferanser, jeg brukte 3 idag

1 ts malt spisskummen

1 ss brunt sukker

1 ss balsamico

1 ts worchestershiresaus

1 klype salt

1 klype pepper

 

Kjør ingrediensene til marinaden i en food processor eller med en stavmikser. Legg kyllingstrimlene og marinaden i en plastpose i kjøleskapet i minst en halvtime, men helst noen timer.

Stek kyllingstrimlene i en vid kjele på høy varme med marinaden den ligger i til det er gjennomstekt. Ta utav kyllingen, og stek løk og paprika i samme kjele. Når løken og parikaen er myk, legger du det sammen med kyllingen.

Finn en ny kjele, og kok spaghettien som anvist på pakken.

Ha kyllingkraften i kjelen du stekte kylling og grønnsaker i, og rør godt i bunnen slik at eventuell gjenglemt smak blir med i sausen. La det koke i noen minutter.

Tilsett fløte, og la det tykne litt. Smak på sausen. Er det for lite futt, kan du tilsette litt mer krydder.

Ha i kyllingen og grønnsakene, og la det småkoke til spaghettien er kokt. Ha spaghettien oppi sausekjelen, og bland sammen. Rør inn den hakkede persillen.

Server med en grønn salat.

Rød og grønn lasagne

Nydelig ettermiddag med en fantastisk mann idag og. Var ute og satte garn igjen, så forhåpentligvis blir det mer fisk på oss imorgen. Da vi kom hjem, var det bare å steke lasagnen jeg hadde gjort klar tidligere på dagen, så var middagen klar.

Dagens middag er sterkt inspirert av Rachel Ray, men hennes versjon er uten kjøtt og med ricotta og fancy ost, min er ikke det.

 

Jeg brukte:

Lasagneplater, ca en halv pakke barilla

Revet ost

Kjøttsaus:

Noen klunker olivenolje

40o g kyllingkjøttdeig

1 liten rødløk

2 fedd hvitløk

4 grillede paprika

1 boks plommetomater

1 dæsj balsamico

en liten håndfull grovhakket basilikum

60 g soltørkede tomater(ikke dem i olje)

Salt

Pepper

 

Ha de soltørkede tomatene i varmt vann, nok til å dekke dem.

Stek kjøttdeig, løk og hvitløk til kjøttdeigen er stekt. Tilsett bokstomatene, og del dem en sleiv eller stekespade. Sil av vannet på de soltørkede tomatene, og hakk dem. Stavmiks de grillede paprikaene slik at du får en pure utav dem. Tilsett paprikapureen, de soltørkede tomatene og balsamicoen i sausen, smak til med salt og pepper og la den koke til den tykner litt.

Rør inn den hakkede basilikumen på slutten.

 

Spinatsaus:

200 g fersk spinat

2 skrelte fedd hvitløk

1 dl olivenolje

40 g pinjekjerner

en håndfull parmesan

et halvt beger creme fraiche

salt

pepper

 

Ha spinaten, pinjekjernene, hvitløken og oljen i en foodprocessor. Kjør på til du får en pestolignende masse. Ha det over i en bolle, og bland inn parmesanen og creme fraiche. Smak til med salt og pepper.

 

Monter lasagnen ved å først legge et lag tomatsaus, et lag plater, et lag spinatsaus, et lag plater, et lag tomatsaus, et lag plater og så videre, til du er tom for sausene. Avslutt med et lag tomatsaus.

 

Dryss over revet ost. Stek på 220 grader i 20 minutt(eller følg anvisningene på pakken om du bruker noe annet enn barilla).

Server gjerne med salat, og godt brød om du ønsker.