Archive for the ‘Konfekt’ Category

Fløtekarameller med havsalt og vanilje

Usj, idag er dagen da verden gir meg fingeren. Og nei, jeg har ikke noen virkelige problemer å klage over, livet er egentlig mer perfekt enn noensinne, men det stopper ikke de små problemene fra å irritere så voldsomt. Det er hovedsaklig nespresso sin feil. Kaffeen vi har bestilt var ikke i postkassen i dag heller, så jeg har gått rundt som et supergrettent zombietryne i noen timer nå. Til slutt var det ikke annet å gjøre enn å ta ut kaffetrakteren fra skapet, og gå for gamlemåten. Men det jeg ikke hadde gjort da jeg satte den inn i skapet, var å tømme den for vann. Så selvfølgelig fikk jeg meg en solid kalddusj. Men nå er endelig kaffeen i koppen, og det smakte myyye bedre enn jeg fryktet:)

 

Idag har jeg fått ny personlig rekord i kommentarer her inne:)

(Bare litt kjedelig at absolutt alle kommer innunder kategorien spam)

 

Jeg har også kommet opp med en ny diett! Den heter fløtekaramelldietten, og følger du den, er den perfekte bikinikroppen der uten å stresse i det hele tatt!

Eller kanskje ikke… Men godt smaker det uansett!

Disse er med vanilje og havsalt.

Du trenger:

2,5 dl kremfløte

5 ss usaltet smør

frøene fra en vaniljestang pluss selve stangen

1 god ts havsalt

3,75 dl sukker

0,75 dl lys sirup

0,75 dl vann

Kok opp fløte, smør, vaniljestang, vaniljefrø og salt(rør jevnlig så det ikke svir seg), og sett til side.

Kok opp sirup, sukker og vann, mens du rører til sukkeret er oppløst. Deretter lar du det koke uten røring, bare “sving” litt på kjelen innimellom, til blandingen er gyllen/lys karamellfarget.

Ta vaniljestangen utav fløteblandingen, og hell fløteblandingen i karamellen. Dette bobler en del, vær obs. Nå er det en fordel å ha sukkertermometer, men jeg hadde ikke det, og det gikk tålelig greit likevel.

La blandingen koke under konstant omrøring til 120 grader celsius, omtrent ti-femten minutt. Jeg tok litt på en teskje og holdt oppi iskaldt vann en stund, og smakte. Jeg kunne nok med hell latt den koke et minutt til, den var littegranne løs i fisken, men igjen, den var herlig konsistens å spise.

Hell over i en ca 20×20 cm form(min var laget av aluminiumsfolie), kledd med smurt bakepapir, og la kjøle seg helt ned. Del i passende biter, og pakk inn i vokset papir. Det eneste voksede papiret jeg hadde for hånden var bakepapir. Det ser ikke så pent ut, men det ser hvertfall hjemmelagd ut. Mine oppbevares i kjøleskapet, da de ble ganske klissete når de lå i (min litt høyere enn normale) romtemperatur.

Smakspanelet skrøt voldsomt, de var mye bedre enn butikkaramellene!

 

Advarsel: Noe kvalmende ved stort inntak, spis med fornuft………